Ingredientai

  • Saldžiųjų bulvių 400 g
  • Alyvuogių aliejaus 1 v. š.
  • Konservuotų avinžirnių 1 skardinė
  • Nedidelio svogūno 1 vnt.
  • Česnako 2 skiltelės
  • Pomidorų pastos 2 v. š.
  • Stambiai grūstų džiūvėsėlių (panko) ¼ stiklinės
  • Šviežių petražolių
  • Druskos 1 a. š.
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų 1 a. š.
  • Kumino ½ a. š.
  • Rūkytos paprikos 1 a. š.
  • Kajeno paprikos
  • Gerai sunokusio avokado 1 vnt.
  • Žaliosios citrinos sulčių ½ vnt.
  • Druskos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Mėsainių bandelės STREET FOOD 4 vnt.
  • Pomidorų pastos 4 v. š.
  • Šviežių sultenių 100 g
  • Pomidoro 1 vnt.
  • Raudonojo svogūno ¼ vnt.

Instrukcijos

  1. Paruoškite paplotėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ᵒC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Saldžiąją bulvę nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Suberkite vienu sluoksniu į kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol suminkštės.
  3. Konservuotus avinžirnius suberkite į sietelį, nusunkite ir nusausinkite.
  4. Visus paplotėliams skirtus produktus, įskaitant keptas saldžiąsias bulves, sudėkite į maisto smulkintuvą. Trinkite, kol gausite rupią ir lipnią masę.
  5. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  6. Paruoštą saldžiųjų bulvių ir avinžirnių masę padalinkite į 4 dalis ir tarp drėgnų delnų formuokite nestorus paplotėlius, dydžio sulig turimomis mėsainių bandelėmis.
  7. Išdėliokite ant kepimo popieriaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, tuomet atsargiai mentele apverskite ir kepkite dar 15-20 minučių.
  8. Avokadams šakute sutrinkite gerai sunokusį avokadą. Sumaišykite su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
  9. Surinkite mėsainius. Mėsainių bandeles kelias minutes pašildykite orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
  10. Apatinę bandelės pusę aptepkite trintais avokadais, ant jų dėkite saldžiųjų bulvių paplotėlį. Paplotėlį aptepkite šaukštu pomidorų pastos, dėkite ant jo saują sultenių, riekelę pomidoro. Apiberkite raudonaisiais svogūnais. Antrosios bandelės vidinę pusę aptepkite pomidorų pasta ir užvožkite ant viršaus. Patiekite nedelsiant.