Ingredientai

  • 2 „Gardėsio“ STREET FOOD tortilijų;
  • 400 g „Biovela“ kiaulienos sprandinės šašlyko su UTENOS nealkoholiniu alumi;
  • 4 v. š. „Hellmann‘s“ CHILLI TABASCO majonezo;
  • 2 marinuotų chalapos paprikų;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 4 v. š. obuolių acto;
  • 0,5 stiklinės vandens;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • pusės raudonosios paprikos;
  • 2 v. š. smulkintos fetos;
  • 2 v. š. „Globus“ čili daržovių mišinio;
  • žiupsnio rūkytos paprikos miltelių;
  • žiupsnio druskos ir cukraus, pipirų;
  • saujos vyšninių pomidorų;
  • saujos smulkintos kalendros.

Instrukcijos

  1. Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir įdėkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto 0,5 stiklinės vandens, žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.
  2. Iškepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepant orkaitėje naudokite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius perverkite specialiais mediniai pagaliukais, juos dėkite virš indo su vandeniu – tokiu būdu šašlykai iškeps sultingi ir minkšti
  3. Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, žiupsniu rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.
  4. Ant tortilijų tepkite padažą, čili daržovių mišinį, dėkite pomidorų ir paprikų salotas, iš marinato ištrauktus svogūnus. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir smulkintos fetos trupiniais.