
Ingredientai
- 2 „Gardėsio“ STREET FOOD tortilijų;
- 400 g „Biovela“ kiaulienos sprandinės šašlyko su UTENOS nealkoholiniu alumi;
- 4 v. š. „Hellmann‘s“ CHILLI TABASCO majonezo;
- 2 marinuotų chalapos paprikų;
- 1 raudonojo svogūno;
- 4 v. š. obuolių acto;
- 0,5 stiklinės vandens;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- pusės raudonosios paprikos;
- 2 v. š. smulkintos fetos;
- 2 v. š. „Globus“ čili daržovių mišinio;
- žiupsnio rūkytos paprikos miltelių;
- žiupsnio druskos ir cukraus, pipirų;
- saujos vyšninių pomidorų;
- saujos smulkintos kalendros.
Instrukcijos
- Supjaustykite mėlynąjį svogūną griežinėliais ir įdėkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 4 v. š. obuolių acto 0,5 stiklinės vandens, žiupsnį druskos ir cukraus, išmaišykite. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 20 min.
- Iškepkite mėsą ant grilio arba orkaitėje. Kepant orkaitėje naudokite grilio funkciją, šašlykų gabalėlius perverkite specialiais mediniai pagaliukais, juos dėkite virš indo su vandeniu – tokiu būdu šašlykai iškeps sultingi ir minkšti
- Pomidoriukus supjaustykite smulkiai, o papriką – plonais griežinėliais. Daržoves apliekite alyvuogių aliejumi, šaukštu svogūnų marinato, žiupsniu rūkytos paprikos miltelių. Paskaninkite druska, pipirais, išmaišykite.
- Ant tortilijų tepkite padažą, čili daržovių mišinį, dėkite pomidorų ir paprikų salotas, iš marinato ištrauktus svogūnus. Dėliokite iškeptą mėsą, pagardinkite kalendromis ir smulkintos fetos trupiniais.