Ingredientai

  • Aliejaus 1 v. š.
  • Sviesto 1 v. š.
  • Vidutinio dydžio svogūnų 3 vnt.
  • Druskos
  • Cukraus 1 a. š.
  • Poliarinės duonelės STREET FOOD 2 vnt.
  • Rikotos sūrio 100 g
  • Druskos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Džiovintų prieskoninių žolelių
  • Rūgštaus obuolio ½ vnt.
  • Vytinto kumpio 2 riekelių
  • Gražgarsčių
  • Migdolų riekučių

Instrukcijos

  1. Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų ir sviestą. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais ir suberkite į keptuvę. Kepkite, vis pamaišydami, kelias minutes, kol suminkštės. Užberkite druskos ir kepkite toliau, vis pamaišydami, kol taps visiškai minkšti. Suberkite cukrų ir kaitinkite nuolat maišydami, kol svogūnai taps karamelinės spalvos, saldaus kvapo ir skonio. Nuimkite nuo ugnies.
  2. Rikotos sūrį sumaišykite su druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Aptepkite duoneles.
  3. Ant viršaus paskleiskite karamelizuotus svogūnus, riekelėmis pjaustytą obuolį, dėkite gabalėlį vytinto kumpio.
  4. Papuoškite keliais gražgarsčių lapeliais, migdolų riekutėmis. Patiekite nedelsiant.