Ingredientai

  • Jautienos paplotėlių 4 vnt.
  • Mėsainių bandelės STREET FOOD 2 vnt.
  • Juostelių plonai pjaustytos rūkytos šoninės 4 vnt.
  • Majonezo 3 v.š.
  • Pomidorų padažo 1 a.š.
  • Garstyčių 1 a.š.
  • Smulkintų marinuotų agurkėlių 1 v.š.
  • Sviesto 0,5 a.š.
  • Šviežiai maltų pipirų
  • Druskos
  • Čederio ar kito mėgstamo sūrio 2 riekelės
  • Mažo svogūno 1 vnt.

Instrukcijos

  1. Šoninės juosteles paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje ant grilio, padėkite į šalį, tačiau likusių riebalų neišpilkite.
  2. Toje pačioje keptuvėje ant silpnos ugnies pakepkite plonai pjaustytą svogūną, nuolat maišydami, kol šis visiškai suminkštės ir karamelizuosis. Gardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  3. Sumaišykite padažo ingredientus: majonezą, pomidorų padažą, garstyčias ir smulkiai pjaustytus marinuotus agurkėlius, įberkite žiupsnį šviežiai maltų pipirų.
  4. Keptuvėje su aliejumi arba ant grilio iškepkite mėsos paplotėlius. Kepkite apie 3 minutes abi puses – priklausomai nuo to, kaip iškepusią mėsą mėgstate.
  5. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, ant vieno iš paplotėlių uždėkite sūrio riekelę, kad šis išsilydytų.
  6. Patepkite bandeles sviestu ir paskrudinkite.
  7. Konstruokite mėsainį: bandeles patepkite padažu, dėkite mėsos paplotėlį su sūriu, tuomet antrą paplotėlį. Ant jo – šoninės riekeles ir svogūnus. Užvožkite antrąja bandele. Patiekite su bulvių skiltelėmis ar mėgstamomis salotomis.