Ingredientai

  • Mažų pomidorų 8-12 vnt.
  • Alyvuogių aliejaus 1 v. š.
  • Druskos
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  • Maltos kalakutienos 500 g
  • Pomidorų pastos 3 v. š.
  • Garstyčių 1 v. š.
  • Džiovintų česnakų granulių 1 a. š.
  • Druskos ½ a. š.
  • Šviežiai grūstų juodųjų pipirų ½ a. š.
  • Stambiai grūstų džiūvėsėlių (panko) ½ stiklinės
  • Kiaušinis 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Mėsainių bandelės STREET FOOD 4 vnt.
  • Pomidorų pastos 4 v. š.
  • Šviežių špinatų lapelių 2 saujos
  • Gerai sunokusių avokadų 2 vnt.
  • Pesto padažo 4 v. š.
  • Mocarelos sūrio 125 g

Instrukcijos

  1. Paruoškite pomidorus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 ᵒC temperatūros. Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudėkite vyšninius pomidorus ant šakelių. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žiupsniu druskos, pipirų. Kepkite apie 15 minučių, kol suminkštės.
  2. Kol pomidorai kepa, paruoškite kalakutienos paplotėlius. Maltą kalakutieną gerai išmaišykite su visais likusiais ingredientais. Padalinkite masę į keturias dalis ir tarp drėgnų delnų suformuokite plokščius paplotėlius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje po kelias minutes iš abiejų pusių, kol bus pilnai iškepę (vidaus temperatūra turėtų siekti 72 °C).
  3. Kalakutienos paplotėlius perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos skartos. Kiekvieną paplotėlį aptepkite šaukštu pesto padažo, ant viršaus dėkite po riekelę mocarelos sūrio. Pašildykite, kol sūris suminkštės ir pradės lydytis.
  4. Surinkite mėsainius. Mėsainių bandeles kelias minutes pašildykite orkaitėje ar sausoje keptuvėje.
  5. Apatinę bandelių dalį aptepkite pomidorų pasta, ant jos paskleiskite špinatų lapelius, plonai pjaustyto avokado riekeles. Dėkite kalakutienos paplotėlį, užkeptą mocarelos sūriu. Ant viršaus dėkite po kelis keptus pomidoriukus, pagardinkite dar šaukšteliu pesto padažo. Užvožkite viršutinę bandelės pusę ir patiekite.