
Ingredientai
- Pakuotės „Biovela“ lėtai virtų XXL šonkauliukų;
- 4 „Gardėsio“ STREET FOOD poliarinių duonelių;
- 2 nedidelių raudonųjų svogūnų;
- 4 virtų kukurūzų burbuolių arba dėžutės konservuotų „Globus“ saldžiųjų kukurūzų;
- 10 vyšninių pomidoriukų;
- žiupsnio aitriosios paprikos miltelių;
- žiupsnio pipirų, druskos;
- pusės žaliosios citrinos sulčių;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- 6 v. š. obuolių acto.
Instrukcijos
- Prieš kepimą šonkaulius išimkite iš kartoninės ir vakuuminės pakuočių. Kepkite orkaitėje 180 ºC temperatūroje apie 25 minutes. Išėmę šonkaulius iš pakuotės ir įdėję į kepimo indą, galite apipilti pakuotėje esančiu skysčiu. Jeigu kepsite kepsninėje ant žarijų, kepkite apie 10 minučių. Baigiant kepti šonkaulius aptepkite pakuotėje pridedamu BBQ padažu.
- Supjaustykite mėlynuosius svogūnus griežinėliais ir įdėkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 6 v. š. obuolių acto ir stiklinę vandens, įdėkite žiupsnelį druskos ir pusę a. š. cukraus. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 15-20 min.
- Virtas kukurūzų burbuoles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir aitriosios paprikos prieskoniais. Burbuoles kepkite keptuvėje arba grilyje apie 5 min., kol kukurūzo kraštai gerai apskrus. Dar karštas burbuoles pagardinkite sviestu bei žaliosios citrinos sultimis.
- Kukurūzų burbuoles galite pakeisti konservuotais saldžiaisiais kukurūzais: juos taip pat pakepinkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
- Mėsą patiekite su keptomis kukurūzų burbuolėmis, marinuotais svogūnais ir grilyje paskrudinta „Gardėsio“ poliarine duonele.