Ingredientai

  • Pakuotės „Biovela“ lėtai virtų XXL šonkauliukų;
  • 4 „Gardėsio“ STREET FOOD poliarinių duonelių;
  • 2 nedidelių raudonųjų svogūnų;
  • 4 virtų kukurūzų burbuolių arba dėžutės konservuotų „Globus“ saldžiųjų kukurūzų;
  • 10 vyšninių pomidoriukų;
  • žiupsnio aitriosios paprikos miltelių;
  • žiupsnio pipirų, druskos;
  • pusės žaliosios citrinos sulčių;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • 6 v. š. obuolių acto.

Instrukcijos

  1. Prieš kepimą šonkaulius išimkite iš kartoninės ir vakuuminės pakuočių. Kepkite orkaitėje 180 ºC temperatūroje apie 25 minutes. Išėmę šonkaulius iš pakuotės ir įdėję į kepimo indą, galite apipilti pakuotėje esančiu skysčiu. Jeigu kepsite kepsninėje ant žarijų, kepkite apie 10 minučių. Baigiant kepti šonkaulius aptepkite pakuotėje pridedamu BBQ padažu.
  2. Supjaustykite mėlynuosius svogūnus griežinėliais ir įdėkite į dubenį. Ant viršaus pilkite 6 v. š. obuolių acto ir stiklinę vandens, įdėkite žiupsnelį druskos ir pusę a. š. cukraus. Palikite svogūnus pasimarinuoti apie 15-20 min.
  3. Virtas kukurūzų burbuoles apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir aitriosios paprikos prieskoniais. Burbuoles kepkite keptuvėje arba grilyje apie 5 min., kol kukurūzo kraštai gerai apskrus. Dar karštas burbuoles pagardinkite sviestu bei žaliosios citrinos sultimis.
  4. Kukurūzų burbuoles galite pakeisti konservuotais saldžiaisiais kukurūzais: juos taip pat pakepinkite keptuvėje su sviestu, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.
  5. Mėsą patiekite su keptomis kukurūzų burbuolėmis, marinuotais svogūnais ir grilyje paskrudinta „Gardėsio“ poliarine duonele.