Pamėgtą JORĖS duoną pagardinome bolivinės balandos ir arbūzo sėklomis. Įkvepia atradimams

JORĖS duonos skonio harmonija – kartumas su saldumu, salyklo skonis šioje duonoje persipina su arbūzų ir bolivinių balandų sėklų turtingumu.

Pasirinktos arbūzų ir šviesios burnočių sėklos paverčia duoną maistinga, tad ji ne tik pamalonins skonio receptorius, tačiau ir suteiks sveikos energijos:

  • 5,7% sėklų
  • Skaidulinių medžiagų šaltinis
  • Baltymų šaltinis
  • Mažai sočiųjų riebalų

 

Arbūzų sėklos - jose gausų įvairiausių makro ir mikroelementų, polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų, mineralų ir karotinoidų. Jos ypač naudingos vyrams, nes jose gausu cinko ir seleno. Naudingos ir moterims, nes gerina plaukų ir nagų būklę, valo odą nuo inkštirų.

Bolivinės balandos - šios sėklos, tituluojamos sėklų motina, turi 14-18% baltymų ir panašų procentą gerųjų riebalų. Jų glikeminis indeksas žemas. Jose gausu skaidulinių medžiagų ir aminorūgščių. Taip pat vitaminų: B, E ir mineralinių medžiagų: fosforo, magnio, geležies, kalcio, kalio, cinko.