Kad nustebintum prie stalo susirinkusius artimuosius, nereikia ypatingos progos. Pasitelkus šiek tiek kūrybos net ir įprastas sumuštinis gali tapti žaismingais tikrų herojų pusryčiais, gardžiu užkandžiu prieš šeimos pietus ar lengva vakariene jaukiai įsitaisius rudenyje paskendusiuose namuose. Naujoji „Gardėsio“ duonos linija „Hero“, padės pažadinti savo vidinį herojų, drąsiai žvelgti į rudens iššūkius ir atrasti naujus skonių derinius kasdien.

Reikės:

  • baltymais turtingų „Gardėsio“ duonelių „HERO Sportuojantiems“ su rugių dribsniais, avižų skaidulomis
  • ir moliūgų sėklomis
  • virto burokėlio
  • konservuotų avinžirnių
  • mėlynojo svogūno
  • žiupsnelio granatų sėklų
  • šviežių žolelių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • skiltelės česnako
  • šlakelio citrinų sulčių
  • žiupsnelio druskos ir pipirų

Pasiruoškite burokėlių humusą: į indą įdėkite maždaug 125 g avinžirnių, nuluptą ir supjaustytą burokėlį, šlakelį citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, skiltelę česnako, įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Visus ingredientus sutrinkite trintuvu. Duonelę pagardinkite paruoštu burokėlių humusu, trupučiu plonais šiaudeliais pjaustyto svogūno, avinžirniais, apibarstykite granatų sėklomis, šviežiomis žolelėmis, druska ir pipirais.