Ingredientai

PENKIAGRŪDĖ baltos duonos

20 g romėniškų salotų

20 g lollo ross salotų

6 geltonųjų vyšninių pomidorų

pusės raudonojo svogūno

2 vištienos kulšelių

šaukšto Alyvuogių aliejaus

20 g Džiugo sūrio

šaukštelio tako prieskonių

šaukštelio garstyčių

šaukštelio medaus

pusės citrinos sulčių

1 kiaušinio trynio

Instrukcijos

Romėniškų ir lollo ross salotų lapus suplėšome rankomis, geltonuosius pomidorus supjaustome per pusę, raudonąjį svogūną supjaustome plonais žiedais. Vištienos kumpelius supjaustome kubeliais ir pagardiname tako prieskoniais. Vištienos gabalėlius mauname ant medinių iešmelių ir kepame orkaitėje.
Aliejų sumaišome su garstyčiomis, pagardiname medumi ir citrinos sultimis. Padažą supilame ant salotų. Šalia salotų į lėkštę dedame vištienos iešmelius.
Išplakame kiaušinių trynius. Sutarkuojame džiugo sūrį. Duonos riekeles, pamirkę į kiaušinio trynio plakinį, apvoliojame tarkuoto sūrio drožlėse ir kepame orkaitėje. Patiekiame šalia salotų su vištienos iešmeliais.