Pilno grūdo, mažai riebalų turinti duona praturtins kasdienį maisto racioną. Rekomenduojame išbandyti derinį su keptu baklažanu, kad būtų lengva ir sotu.

6 sumuštiniams reikės:

6 riekelių duonos

6 šaukštų Romesco padažo

1 kepto baklažano

alyvuogių  aliejaus

a. š. kaparėlių

mėtų lapelių

 

Romesco padažas

2 konservuotos keptos paprikos, 400 g konservuotų pomidorų be odelės, 40 g keptų ir valytų lazdyno riešutų, 1 česnako skiltelė, a. š. rūkytos paprikos, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus, druska, pipirai. Visus ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.

 

Kepti baklažanai

1 didelis baklažanas, 1 šaukštas balzaminio acto, druska, pipirai, raudonėlis, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Baklažanus nulupkite ir perpjaukite išilgai. Pabarstykite druska, pipirais ir susukite į foliją. Baklažanus kepkite 35 min. Iškepusius baklažanus supjaustykite 2 cm griežinėliais, sumaišykite su alyvuogių aliejumi, actu ir raudonėliais.

 

Sumuštinis

Ant duonos riekelių užtepkite padažo, sudėliokite baklažanus. Papuoškite kaparėliais ir mėtų lapeliais. Sumuštinius apšlakstykite alyvuogių aliejumi.