Ingredientai

SKRUDINK IR RAGAUK duonos skrudinimui

200 g šaldytų žaliųjų žirnelių

stiklinės vandens

1 didelės bulvės

20 g svogūno

2 šaukštų "Philladelphia" sūrio

šaukštelio grietinėlės

šaukšto rapsų aliejaus 

Instrukcijos

Bulvę nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Svogūną susmulkiname. Į puodą įpilame aliejaus ir leidžiame jam šiek tiek pakaisti. Sudedame bulvę ir svogūnus. Apkepiname, kol švelniai paruduos. Užpilame verdančiu vandeniu. Kai bulvė išverda, suberiame žirnelius. Žirnelius verdame 2-3 minutes, nes ilgiau verdant žirneliai gali prarasti savo spalvą. Žirneliams apvirus, sriubą sutriname rankiniu plaktuvu ir perkoškiame per smulkų sietelį (taip neliks žirnių luobelių dalių). "Philadelphia" sūrį sumaišome su grietinėle. Orkaitėje 5min. (200Co) apkepame duonelę, supjaustome ją piršteliais. Įpylę sriubą į lėkštę, supilame išmaišytą sūrį su grietinėle, papuošiame duonos skrebučiais.