Ingredientai

GERO APETITO 100% ruginės duonos be mielių

kelių sultenės lapų

kelių špinatų lapų

kelių burokėlių lapų

3 riekelių šaltai rūkyto kumpio

3 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų aliejuje

10 g sviesto

šaukštelio krienų

šaukšto majonezo

krapų šakelės

petražolių šakelės

Instrukcijos

Salotų lapus nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Duonelę 5 min. paskrudiname orkaitėje iki 200 Co. Sviestą išimame iš šaldytuvo ir paliekame kambario temperatūroje, kad sušiltų ir suminkštėtų (taip bus lengviau išsukti). Suminkštėjusį sviestą sumaišome su smulkintomis petražolėmis ir krapais. Iš orkaitės išėmę duonelę, aptepame pasiruoštu sviestu su žolelėmis. Ant viršaus uždedame vytintą kumpį, pabarstome smulkintais pomidorais, papuošiame salotų lapais. Apipilame sumaišytu krienų ir majonezo padažu.